Ik wil je zien in Almelo 2

De verlichtingsactie van Fietersbond en Fietsenmakers in Almelo is intussen achter de rug.
De weergoden waren ons gunstig gezind op zaterdag de tiende. Er was overal in het land regen voorspeld en elders schijnt het ook geregend te hebben overdag. Maar bij ons begon het pas te miezeren nadat we alles opgeruimd hadden.

Al voor we allemaal aanwezig en uitgepakt waren stonden fietsers te wachten die het in de krant gelezen hadden. Jongeren die het op school gehoord hadden kwamen pas aan het einde van de middag.  We hebben ruim zestig bonnetjes uitgedeeld aan de wachtenden, plus nog wat fietsers die we vergeten zijn omdat ze op rustiger tijden kwamen. In ieder geval fietsen er nu weer heel wat Almeloers met licht!
Dat geeft een tevreden gevoel. Dank aan de heren van de stationsfietsenstalling en Brama.
Toch viel hem me fietsend door Almelo van de week nog tegen dat bijna één van de drie fietsers zonder licht rijdt, soms zelfs tegen het verkeer in. Een beetje voorlichting en handhaving betreffende gedrag blijft nodig.

Dit hondje hond hoeft in elk geval minder bang te zijn dat zijn bazinnetje van achteren wordt aangereden.

fietsenmaker repareert achterlicht van dame met hond in mandje voorap

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.