Gladheid op de kaart

Fietsen als er sneeuw ligt is lastig. Op de landelijke website staan enkele tips.

Eén daarvan is het voorbereiden van je tocht door te kijken waar wel of niet geruimd is. Dat blijkt in Almelo goed te kunnen. Op de voorpagina van de gemeentelijke website staat momenteel een link naar Gladheidsbestreiding. Daar vind je o.a. een duidelijke kaart van het gladheidsbestrijdingsplan

Mijn ervaring is dat die kaart aardig klopt. Compliment aan Almelo vanwege deze heldere en goed te vinden informatie!
Zo bleek mijn voorbereiding van een fietstochtje naar Zenderen lastiger. Na zoeken via de zoekmachine kon ik uiteindelijk wel een lijst vinden van straten waar in de gemeente Borne geruimd zou worden. De verbinding die ik zocht (Zeilkerweg) stond er niet op. Daarom heb ik op de heenweg een omweg genomen, maar de weg bleek op de terugweg wel geruimd te zijn.

Over het algemeen zijn de fietspaden die op de kaart staan goed geruimd. Alleen in straten waar relatief weinig auto’s komen, maar die als fietsverbinding wel belangrijk zijn liggen wat meer sneeuwresten. De straten waar volgens de kaart niet geruimd wordt zijn inderdaad nog steeds wit en hobbelig.
Zo vond ik bijvoorbeeld op weg naar Almelo Noordoost dat de fietsverbinding langs de Sluiskade Noordzijde geruimd zou zijn. Het fietspad lag er grotendeels keurig bij. Alleen op de voor auto’s doodlopende Markedijk lagen nog sneeuwresten, maar de weg was wel berijdbaar. 

Markedijk, besneeuwd, maar met twee rijstroken

 

Tevens een verzoek aan fieters in Almelo om eens te kijken naar missende verbindingen.
Zo heeft de Magnoliastraat geen prioriteit terwijl deze wel belangrijk is voor fietsers tussen Almelo Zuidwest en Zuidoost. Ze kunnen immers geen gebruik maken van de Nijreessingel. De situatie op 23 januari was slechter dan op bovenstaande foto van de Markedijk.

Wie heeft er nog meer voorbeelden? Meld ze ons. 

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.