Obstakels op de weg

Fietsers straks vrij baan in de Windmolenbroek.

Leemslagenweg Almelo

Leemslagenweg-werzaamheden

De Windmolenbroek in het zuidwesten van Almelo wordt doorkruist door ruime vrijliggende fietspaden. Enig nadeel toe nu toe waren de eilandjes voorzien van stoepranden en paaltjes. Daar gaat wat aan veranderen.

In de tijd dat wij als fietsersbond Almelo bezig waren om vervelende paaltjes te onderzoeken kregen we van fietsers in de Windmolenbroek vaak de reacties. Bedoelen jullie die lastige eilandjes, vluchtheuvels, stoepen of drempels? Iedereen heeft er een ander woord voor. Duidelijk is dat ze als obstakels worden ervaren. En in de winter, als er geen paaltjes op staan, zie je ze al snel over het hoofd. Het gaat om dat wat ook wel geleiders genoemd worden, bedoeld om te voorkomen dat auto’s op het fietspad gaan rijden.

Wij hebben het aangekaart in de gemeente en hebben er, tijdens onze fietstocht in het donker, o.a. gemeenteraadsleden en ambtenaren langs geleid.

Eindelijk gaat er wat veranderen, te beginnen met de Leemslagenweg. Daar komt de grootste stroom fietsers langs, aangevuld met wandelaars, honden, kinderwagens en af en toe een scooter in overtreding. Bovendien zijn er, bijvoorbeeld op het deel achter het ziekenhuis, veel locaties kort na elkaar. Het fietspad loopt parallel aan de weg voor auto’s. Deze komen hier echt niet in de verleiding om het fietspad te nemen!

leemslagenweg
Leemslagenweg achter ziekenhuis

De belangrijkste afsluitingen vanwege asfaltering vinden plaats in de week van 24 april. Op maandag bij de kruising met de Zeven Bosjes, op dinsdag bij de Soeteman, en op woensdag bij de Wiekslagen.

Meer informatie in deze PDF

pdf ⋅ 2 MB

wegwerk1744793_OnderhoudswerkzaamhedenfietspadLeemslagen

Download

Wanneer de gebruikers tevreden zijn over de oplossing zullen daarna ook de andere fietspaden verbeterd worden. Met name op de Huttenweg zijn de drempels wel heel erg slecht zichtbaar en daarom vooral in het donker gevaarlijk voor fietsers.

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.