verlichtingsactie 2011

Lampjes en draadjes

In samenwerking met Rijwielshop Almelo werkten wij als afdeling Almelo mee aan de jaarlijkse najaarsactie fietsverlichting van de fietsersbond.

Op een zonnige oktobermiddag stonden zes mannen en drie vrouwen klaar om voor zo’n vijftig klanten gratis naar de fietsverlichting te kijken.

Er bleek van alles te mankeren zoals verbroken draadjes, kapotte lampjes, losse contacten, lege batterijen en verkeerd geplaatste dynamo. Soms was de dynamo versleten en een enkeling had zo lang gewacht met het vervangen van batterijen, dat niet alleen batterijen, maar de hele lamp verrot bleek te zijn. De mooi vormgegeven achterlichten van Gazelle leverde een probleem op, niet te repareren en duur om te vervangen.

Een vooroorlogse Gazelle werd met wat meer enthousiasme ontvangen. Het was voor de heren van de Rijwielshop een hele eer om daarvan de verlichting te mogen repareren.

lampje

In de tussentijd hoorden we aan de kraam dankbaar aan hoe blij mensen waren dat het fietspad op de Vriezenveenseweg bij Eugeria er nu eindelijk ligt. Een vrouw beschreef hoe ze eerder tussen wegrijdende bus en geparkeerde auto’s door haar weg maar moesten zien te vinden.

Anderen noemden plekken in Almelo en omgeving waar ze hinder van hebben, om moeten rijden, hobbelen over boomwortels of oversteken waar het onoverzichtelijk is.

Verschillende serieuze fietsers die langs kwamen bij onze kraam hadden niet of  nauwelijks gehoord van het bestaan van de fietsersbond. Een goede gelegenheid om hen ons enthousiasme voor goede fietsvoorzieningen over te brengen.

 

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.