Stoplicht Sluiskade

Officieel heet een stoplicht een verkeerslicht, of nog officieler een VRI, maar als je als fietser de Sluiskade over wilt steken kom je met recht een stoplicht tegen.

Zowel bij het kruispunt met de Brugstraat-Noordikslaan als met de Ootmarsumsestraat (dat is het kruispunt bij de Vriezenbrug) is de wachttijd afgesteld op anderhalve minuut. Bovendien zijn de lichten zo afgesteld dat fietsers maar heel kort groen krijgen. Met de wachtenden meerijden komt nauwelijks voor. Hier moet je als fietsers altijd stoppen.

Tussen beiden oversteken in ligt het Erasmus. Scholieren uit de zuidelijke helft van Almelo kunnen kiezen voor het ene of het andere hinderlijke verkeerslicht. 

Probleem is dat de Sluiskade een Noordzijde en een Zuidzijde heeft. Aan beide kanten van het kanaal Almelo-Nordhorn rijden auto’s in twee richtingen en die mogen allemaal om de beurt rijden. De hoeveelheid verkeersstromen zou aanzienlijk verminderd kunnen worden door op beide kades eenrichtingsverkeer in te voeren. Voor de scholieren van het Erasmus en voor de kinderen van de basisschool aan de Zuidzijde zou het veiliger zijn. In principe staat de gemeente wel achter het idee, maar de kosten van herinrichting zouden te hoog zijn. 

fietser voor rood stoplicht. voor auto's oranje

Op deze foto, genomen op de Brugstraat, is te zien hoe fietsers al lang moeten stoppen terwijl auto’s nog door kunnen rijden.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.