Almelo Fietsstad – Enquête Fietsstad 2022

Enquête Fietsstad 2022: geef je mening over fietsen in Almelo

Bord Werk F35
Beeld-auteur: Fietsersbond Almelo

Fietsen…

Bijna iedere Nederlander kan het, maar lang niet iedere Nederlander doet het regelmatig. Dat is jammer want fietsen is plezierig, praktisch en gezond.

De Fietsersbond vindt dat elke fietser zich onbezorgd in het Nederlandse verkeer moet kunnen bewegen en neemt daarom allerlei initiatieven om het fietsklimaat te verbeteren, zoals de Fietsstadverkiezing.

De verkiezing met een enquête wordt om de twee jaar gehouden.

Alle gemeenten in Nederland doen hieraan automatisch mee en strijden zo om de titel Fietsstad 2022. De uitslag komt in de media en wordt ook aan alle gemeenten medegedeeld. Naast de kans op deze titel is het voor gemeenten ook de ideale manier om een goed beeld te krijgen van het fietsklimaat in hun stad.

Met het resultaat kunnen ze er voor gaan zorgen dat fietsers voor o.a. inwoners, forensen en toeristen nog veiliger en comfortabeler wordt.

De uitslag is op basis van de ingevulde enquêtes en een aantal objectieve gegevens zoals voorrangsregels op rotondes of snelheidsregels binnen de gemeente. De gemeente Almelo scoorde in 2020 totaal een 3.4 op een schaal van 1 tot 5.

Laag scoorden ze o.a. op het kleine aantal 30 km. zones. Hoog scoorden ze met de rotondes.

In de Fietsstadverkiezing zijn fietsers de juryleden. Hoe meer juryleden de enquête invullen hoe duidelijker het wordt hoe het in Almelo met het fietsen er voor staat en waar het beter kan. Zo stimuleer je de gemeente om een beter fietsbeleid te voeren, zodat iedereen veiliger en comfortabeler kan fietsen.

Meer weten? Kijk op www.fietsstad.nl. Daar vindt je de enquête.

Invullen kan tot en met zondag 31 oktober 2021.

Voor vragen over deze enquête kan je ook terecht bij de Fietsersbond afdeling Almelo, Telefoon: 0682 – 705 603 / 0654 – 680 400 en e-mail: [email protected].

Meer informatie over de Fietsersbond Almelo vind je op deze website.