Wierden bruikbaarheid

Voor de scholieren naar de Passie is de F35 al een heel goede fietsverbinding geworden. Dat zal omgekeerd ook tellen voor de bevolking van het zuiden van Wierden richting Almelo.

Als doorgaande verbinding van Almelo naar Nijverdal enerzijds of van Wierden naar Vriezenveen en Borne anderzijds biedt het gerealiseerde deel van de F35 nog weinig. 

Richting Nijverdal moet je vanaf de rotonde bij de Rijssenseweg een onlogische omweg maken om het spoor tussen Wierden en Rijssen te kunnen kruisen. Dan ligt vanaf de Wierdensebrug een route over Almelosestraat en Nijverdalsestraat meer voor de hand. Komend vanuit het zuiden van Almelo is Leemslagenweg, Ypeloweg en het Huurne een directer alternatief.

Pas als de F35 in Wierden het spoor kruist gaat de verbinding met Nijverdal er op vooruit. 

Richting Vriezenveen is de route via Almelo voor vrijwel alle Wierdenaren een onnodige en omslachtige omweg. Dat zal nooit een optie worden.

Richting Borne is voor fietsers uit Wierden de route via de vrijliggende fietspaden van het Windmolenbroek momenteel nog rustiger en directer. Waarschijnlijk zullen ook in de toekomst, als de F35 tot aan de Oude Deldenseweg klaar is, veel Wierdenaren de F35 pas daar oppakken.  

wordt bewerkt

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.