Fietsen op de Grotestraat

Een autonoom opererend actiecomité heeft met succes gepleit voor het toestaan van fietsen op de Grotestraat. Vrijdag 15 juli zal de Grotestraat feestelijk geopend worden voor fietsers. Verzamelen met fiets uiterlijk 16.00 uur bij Talamini.

Wij van de Fietsersbond hebben aan de zijnlijn meegedacht met het nodige voorbehoud. Op rustige dagen is het inderdaad bijna onzin dat fietsers zouden moeten lopen. Prima! Mogen fietsen van winkel naar winkel maakt boodschappen doen met de fiets nog sneller en comfortabeler vergeleken met auto en bus dan het al was. Maar op de zaterdagen en andere drukke momenten zou de Grotestraat daardoor minder aantrekkelijk kunnen worden voor shoppende voetgangers.
Het laatste wat we willen is dat fietsers als overlast gevende stadsbewoners worden ervaren.

Doorgaande fietsers zullen meer gebaat zijn bij het opwaarderen van de parallele Noord-Zuid routes over de Markt of het Kolkje, maar hebben vooral behoefte aan betere Oost-West verbindingen door de binnenstad.

Fietsen in de Grotestraat als het kan graag. Het comité heeft als slogan verzonnen: ‘Fiets gerust, maar weest je van voetgangers bewust!’  
Nu nog een formule vinden om fietsers die geen rekening houden met voetgangers te berispen.

Ook wij zullen de komende tijd in de gaten houden hoe de situatie op de Grotestraat zich ontwikkeld.

Categorieën