Maak nu de fietssnelweg vanuit Almelo af!

Bornerbroeksestraat
De bestuursleden van de Fietsersbond Joop Israel en Anneke Souverein op de Bornerbroeksestraat, daar waar de F35 abrupt eindigt. © Lars Smook

ALMELO – Het stuk fietssnelweg (F35) dat door Almelo slingert eindigt aan drie kanten in het niets. Een aansluiting met de F35 vanuit omringende plaatsen ontbreekt. Al jaren. De Fietsersbond wil dat de gemeente nu tempo maakt en de ontbrekende schakels aanlegt.

Bron: Henk Bouwhuis 09-11-18, 07:08Het rode asfalt van de fietssnelweg houdt abrupt op ter hoogte van de kruising Bornerbroeksestraat-De Wetstraat. Anneke Souverein en Joop Israel stappen er van hun stalen ros. Met een wat misprijzende blik. „De F35 moet vanaf hier eigenlijk doorlopen. Richting Borne, maar de aansluiting is er nog altijd niet”, betreuren de kritische bestuursleden van de plaatselijke Fietsersbond. Ze willen dat de gemeente eindelijk werk maakt van het doortrekken van de fietssnelweg F35.

Drie plekken

Dat moet dan op drie plekken gebeuren. Want het niet aangelegde stuk richting Borne is niet de enige ontbrekende schakel op het grondgebied van Almelo. Ook richting Wierden en Vriezenveen stopt de F35. Van de beoogde aftakking naar Wierden is namelijk nog niets gerealiseerd. Richting Vriezenveen stokt de fietssnelweg bij de kruising Burgemeester Schneiderssingel-Kolthofsingel. En dat terwijl omringende gemeenten het al wel voor elkaar hebben. Vanuit Wierden tot aan de brug over het kanaal en vanuit Vriezenveen tot de N36. Vanuit Borne tot ongeveer De Doorbraak is de F35 eveneens klaar, vertellen Israel en Souverein. „Almelo loopt achter, terwijl we tien jaar geleden als eerste gemeente in Twente ambitieus aan de fietssnelweg begonnen. Later stagneerde het. Helaas.”

Klik hier als u het hele verslag wilt lezen.

Categorieën