Fietspaden Windmolenbroek

Deze zomer zijn de fietspaden Windmolenbroekseweg, Huttenweg en Maardijk in de Windmolenbroek aangepast aan de eisen van deze tijd. De Leemslagenweg was al eerder gebeurt.

verkeerssituatie Almelo
verkeerssituatie Almelo

Eindelijk zijn de vervelende drempels, naalden, middengeleider of hoe je ze ook noemen wilt, eerlijk gezegd heb ik de juiste term nooit gevonden, verdwenen. Daar waar de fietspaden een autoweg kruisten waren brede plateaus, omgeven door stoepranden, met daarop al dan niet een paaltje, om allerlei redenen waren die er soms gewoon niet, in het midden van de fietspaden aangebracht. Grote kans op ongelukken door fietsers die er tegenaan rijden, alleen geen kans op botsing met een paaltje maar wel met een stoeprand! Als je naar de ongelukcijfers kijkt blijken die botsingen met stoepranden nog vaker voor te komen ook. (link) Gelukkig zijn die stoepranden nu verwijderd en vervangen door bestrating. Ook is er er een belijning in reliëf aangebracht waar al dan niet nog wel een paaltje komt. Alleen die paaltjes zijn er nog niet.

Daarnaast zijn verschillende fietspaden opnieuw verhard, met name het drukke fietspad op de Windmolenbroekseweg,

wegdek windmolenbroekseweg groenling
Windmolenbroekseweg bij Vogelweide

niet met een asfaltmachine en wals, maar met een soort klein voertuig waarmee een half fietspad aangelegd kan worden. Twee keer er overheen dus met een naad in het midden. Het ziet er toch een stuk beter uit zo.

Huttenweg

Nadeel alleen is dat ze wel erg glad lijken te zijn. Heeft iemand er ervaring mee?

 

Stuur uw reacties of bevindingen via Email naar ons toe: [email protected]

 

Categorieën