Kennismaking met wethouder

Ruim drie maanden heeft Almelo een nieuwe wethouder voor o.a. Verkeer en Volksgezondheid. Anja Timmer heeft de nodige sporen nagelaten in gezondheidszorg en politiek, maar heeft nog weinig wegen gefietst als het gaat om verkeer.

Alle reden om te polsen of zij fietsers een warm hard toedraagt en bereid is op te komen voor hun belangen. We weten dat ze een deel van Almelo al met de fiets verkend heeft. Dat is alvast een goed begin.

Bij ons ligt nu de taak de kenmerken van een goed fietsbeleid in Almelo onder haar aandacht te brengen.
José vertelt de wethouder eerst iets over de landelijke en plaatselijke fietsersbond en voor welke belangen we samen opkomen, voor veilige, directe en comfortabele verbindingen. Aan de hand van projecten waar we ons in het verleden mee bezig gehouden hebben vertellen we er haar wat meer over.

Iets waar we ons zorgen over maken is de visie van projectontwikkelaars. Bij plannen die zij maken komt de fietser vaak nauwelijks in beeld. Volgens de aanwezige ambtenaar krijgen ze wel altijd de goede randvoorwaarden mee en houden de deskundigen van de gemeente de vinger aan de pols.
Toch pakken lang niet alle plannen goed uit voor het fietsverkeer. Als voorbeeld noemen we de situatie op het Eskerplein en onze aarzelingen rond de plannen voor binnenstad en Indielocatie. We doen ons best om voorbeelden ook voorbeelden te laten zijn en niet te diep op details in te gaan. Het gaat er ons meer om dat iedereen die betrokken is bij verkeersbeleid er van doordrongen is welke plek fietsers en hun fiets op het wegdek en daarnaast nodig hebben.

 Tot slot tippen we nog even aan dat we ons regelmatig overleg met ambtenaren van verkeer graag willen voortzetten. Dat dreigt vanwege bezuinigingen te sneuvelen. De aanwezige ambtenaar draagt ons een warm hart toe en zorgt zelfs voor een helder verslag van deze bijeenkomst. Aan hem zal het niet liggen.

We gaan samen verder om van Almelo een fietsstad te maken.

 

Twee leden van fietsersbond met ambtenaar en wethouder

Twee leden van de fietsersbond met ambtenaar en wethouder op stadhuis

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.