Route scholieren tussen Pius en Noordik

Vlak voor de zomervakantie is de nieuwe spoortunnel voor fietsers in de Aalderinkssingel geopend. Hierbij alsnog een foto waarbij onze wethouder van verkeer, Anja Timmers, de spoortunnel uitprobeert.

Wethouder fietst door spoortunnel

Deze spoortunnel wordt veel gebruikt door scholieren van het nabijgelegen Pius X college. Ze ontmoeten er de scholieren van CSG het Noordik die in tegengestelde richting fietsen. 

In het verlengde van de tunnel gaat deze scholierenroute verder als tweebaansfietspad langs de Kolthofsingel richting het Noordik. Dit tweebaans fietspad eindigt bij de Plesmanweg en fietsers worden hier geacht over te steken, om 600 m verder bij het Noordik weer over te steken. Voor de goed verstaander is dat op de borden te zien. Zoals te verwachten houdt nauwelijks iemand zich hieraan. De hele meute fietst verder aan de linkerkant van de weg. Om eerlijk te zijn, ook wij volwassenen van de fietsersbond steken hier niet onnodig over. In de oorspronkelijke plannen die wij als fietsersbond te zien gekregen hebben zou het brede fietspad doorlopen, minstens tot aan de rotonde bij het Noordik. Daar bleek geen geld meer voor te zijn. Nu is er dus deze heel onbevredigende situatie ontstaan van twee stromen scholieren die elkaar ten komen op een fietspad wat nooit bedoeld geweest is voor verkeer van twee kanten. 
Ook via het meldpunt van de fietsersbond is er al melding gemaakt van deze situatie. 

overstekende fietsers bij de Plesmanweg

Dit is een foto van de situatie. Beide fietsers die wel oversteken zijn waarschijnlijk niet op weg naar het Noordik.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.