Verlichtingsactie in Almelo

Op 2 november hebben wij als actieve leden weer met een kraam op de Koornmarkt gestaan. Samen met een paar fietsenmakers boden we voorbijgangers de kans hun fietsverlichting te repareren. We hadden maar half zoveel klanten als eerdere jaren toen we boven de zestig uitkwamen. Op de één of andere manier is de aankondiging van onze actie niet door de weekbladen gepubliceerd. Daarom waren er dit keer nauwelijks klanten die speciaal voor ons lang kwamen.

Naast de actie op de Koornmarkt zijn we bij een paar basisscholen langs geweest om daar in samenwerking met een paar verkeersouders de verlichting van de scholieren te controleren. Iedere leerling kreeg een fietsverlichtingsrapport mee naar huis. Er mankeerde nogal wat aan. Vaak waren het alleen de batterijen, maar soms ontbrak een lamp helemaal, was het glas kapot of deed de dynamo het niet. Maar ook de leerlingen met kapotte verlichting kregen een sticker met ‘ik wil je zien’ mee.

Hieronder een foto van leerlingen uit groep 5/6 van de Telgenborch.

Leerlingen van de Telgenborch met hun fiets

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.