Visie fietsverkeer en de Almelose raad

Wat is de visie van de politieke partijen van Almelo op verkeer in het algemeen en fietsen in het bijzonder? Is daar iets van terug te vinden in de verkiezingsprogramma’s voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 2014? Met die laatste vraag zijn we aan de slag gegaan.

Dat leek nogal een klus te worden in Almelo, waar 16 partijen aan de verkiezingen mee doen. Uiteindelijk viel dat mee, al valt het vanuit het oogpunt van de fietser juist heel erg tegen. Er staat heel weinig in die programma’s. De enige partij die uitgebreid aandacht besteedt aan fietsverkeer is de Christenunie. Verschillende van de andere partijen lijken geen enkele visie te hebben op de fiets als onmisbaar vervoermiddel. Overigens zegt dit niet alles over de fietsvriendelijkheid van de partijen. Het stemgedrag in de raad is even belangrijk. Wel geeft het een indicatie in hoeverre de partijen initiatieven zullen nemen op dat gebied.

Als het om verkeer gaat heeft het grootste deel van de Almelose partijen vooral de bereikbaarheid van de binnenstad voor auto’s en het al dan niet gratis auto-parkeren in hun programma staan.

Omdat parkeren van auto’s in de binnenstad in de Almelose politiek zo’n belangrijk issue blijkt te zijn heeft José een visie namens de fietsersbond verwoord. Maartje beschrijft haar eigen ervaring met parkerende auto’s. Lezers die ingelogd zijn kunnen onderaan die artikelen reageren.

Een stemadvies willen we niet geven, daarom hebben we zoveel mogelijk rechtstreeks geciteerd uit de diverse programma’s van de verschillende partijen. Omdat het er 16 zijn is het toch nog een uitgebreid document geworden.

Dat document kunt u onderaan deze pagina downloaden om eens rustig door te kijken.

Kies voor uzelf, maar ga in elk geval naar de stembus op 19 maart.

Namens fietsersbond Almelo

Maartje de Zeeuw

Partijprogramma raad Almelo 2014

Categorieën

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.