fietsvisie binnenstad Almelo

Hoe fietsen we in de binnenstad?

Deze zomer hebben wij in onze afdeling een visie geformuleerd op het fietsverkeer in de binnenstad. In Almelo wordt al jaren gesproken over de herinrichting van de binnenstad, maar de plannen worden steeds herzien. 

Onze visie op de binnenstad was één van de zaken die we graag wilde voorleggen aan onze nieuwe wethouder van verkeer. Intussen hebben we met haar kunnen kennismaken. In het bijzijn van een verkeersambtenaar hebben we onze visie met elkaar besproken. Tevens hebben we het met de wethouder gehad over de F35 en over de actie foute paaltjes van vorig jaar. 

Op deze pagina in het kort iets over onze ideeën over de binnenstad.

Inleiding visie binnenstadsplan:

Voor inwoners van Almelo en nabije omgeving is het wezenlijk dat ze alle bestemmingen in het centrum per fiets snel en veilig kunnen bereiken, met name winkels, horeca, theater, stadhuis, station en kerken.
Tevens zou het centrum geen barrière moeten vormen voor fietsers op weg naar een bestemming elders in Almelo. Deze moeten er makkelijk doorheen of omheen kunnen.

Stallen van fietsen vraagt om een vraaggestuurd beleid. Fietsers willen graag daar parkeren waar ze de stad binnenkomen en tevens zo dicht mogelijk bij winkels. Die mogelijkheid bepaalt vaak de keuze tussen auto en fiets.

Een optie is om stallingen te realiseren in leegstaande winkelpanden.

Vooral doorgaande auto’s in de binnenstad zijn een bron van conflicten met fietsers. Voorkom dat door zo nodig een knip te maken, snelheidsbeperkende maatregelen te nemen en waar mogelijk eenrichtingsverkeer te realiseren. 

De bewegwijzering door en rond Almelo vraagt om verbetering. Vooral voor fietsers van buiten is onduidelijk hoe ze hun bestemming kunnen bereiken.

Een nadere uitwerking van deze visie kunt u lezen in onderstaand document. Tevens hebben we concreet het één en ander uitgewerkt op een kaart.

Kaart binnenstad met fietsrondjes

Visie fietsverkeer Almelo Centrum

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.