Twee personen gewond door paaltje

Vorige week verscheen het volgende politiebericht rond twee gewonden bij een fietspaaltje.

“Op vrijdag 10 oktober kregen agenten omstreeks 08:50 uur melding van een ongeval met letsel aan de Stadionlaan. Daar bleek een 13 jarige jongen tegen een paaltje te zijn gefietst op het fietspad ter hoogte van het stadion. Hierbij liep hij letsel op aan zijn linkerknie. De jongen is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Diezelfde dag om 19:35 uur werden agenten wederom gestuurd naar dezelfde locatie. Dit keer bleek een 48 jarige man tegen exact hetzelfde paaltje te zijn aangebotst. Wel ging dit met iets meer vaart dan eerder die ochtend. De man kwam behoorlijk hard ten val en was zelfs even niet aanspreekbaar. De man liep daarnaast een bloedende hoofdwond op en klaagde over pijn in zijn lichaam. Ook hij is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis ter controle.”

We werden hier op attent gemaakt door een andere fietser die ruim een jaar geleden tegen hetzelfde paaltje opgereden is. Het gevolg voor hem was een ‘ernstige verwonding en een kapotte fiets’. Ik ben gaan kijken en heb een foto gemaakt. 

paaltje op stadionlaan vanuit tunnel

Het paaltje is inderdaad slecht zichtbaar en het is zo’n vierkant paaltje met scherpe kanten aan de kop. We hebben de gemeente al aangegeven dat we die paaltjes niet veilig vinden en een toezegging dat ze in nieuwe situaties niet meer gebruikt worden. In dit specifieke geval is het paaltje extra lastig zichtbaar omdat het op een helling staat. Als je vanuit de donkere fietstunnel komt ben je bovendien even verblindt door het daglicht. Verder staat het op een plaats, vlakbij het stadion, waar regelmatig mensen fietsen die er niet dagelijks komen.

Vorig jaar heeft onze afdeling een inventarisatie gemaakt van foute paaltjes en deze is nog aan onze aandacht ontsnapt.

Wel heeft onze actie geleid tot een toezegging van een aantal plekken waar de situatie rond paaltjes zal worden aangepakt. 

Voor wie geïnteresseerd is in onze inventarisatie van paaltjes. Hier alsnog het document wat we samengesteld hebben.

paaltjes_in_almelo.pdf

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.